1:120, 1:150, 1:220 autók és 1 Fallout emberke Wanhao D7-tel

A hétvége óta megint kísérleteztem a Wanhao D7-tel, és továbbra is meg kell állapítanom, hogy bizony nem semmi, milyen minőségre képes. Bár biztos csak nekem új, akik használtak korábban SLA vagy DLP 3D nyomtatót, mint pl. a Formlabs Form 1 vagy 2, azoknak nem lehet ez annyira újdonság, de nekem még az. 

30 mikronos rétegvastagságot használok mostanában, ami elég sokáig tart. Ezeknél az LCD (vagy DLP) 3D nyomtatóknál viszont az a jó (szemben pl. az SLA 3D nyomtatókkal), hogy kvázi konstans sebessége van az 1mm nyomtatási idejének, függetlenül attól, hogy pl. 1 gyűrűt vagy 10-et nyomtatunk. Autók:

Ahogy az első képen látszik, UV-s körömlakk szárítóval kísérletezem utómunka gyanánt.

És az emberke figura, 1:87-ben. Azért nem semmi, hogy még ilyen kis méretben is látszik a feltartott hüvelykujja. Bár nincs összehasonlítási alapom, de lehet, hogy ezt még a Form 2 sem tudja kinyomtatni, ott ugyanis a gyári specifikációk alapján a lézer pont átmérője 140 mikron, míg a Wanhao D7-nél az LCD kijelző méretéből és felbontásából adódóan olyan 50 mikron körül van a legkisebb nyomtatható pont.